Naar aanleiding van de bestuursproblemen binnen de ACVO heeft Sietse Solle besloten om uit het bestuur van de ACVO te stappen en weer van nul af aan een nieuwe stichting op te richten. Dit in samenwerking met Ipe Solle, Karin Van der Veen en Mark van Asselt. Op 23 okt 2015 is de oprichtingsakte ondertekend door alle bestuursleden en inmiddels staan we ook officieel ingeschreven bij de kamer van koophandel. Dit alles is mede mogelijk gemaakt door alle voorbereidende werkzaamheden van dhr. Jan Kinds, waarvoor onze grote dank. Het doel van deze nieuwe stichting is om autocross evenementen van hoog niveau in Noord Nederland te organiseren. In de ACVO periode zijn er door Sietse en Ipe al meerdere NK en EP wedstrijden georganiseerd, tesamen met een aantal vrijwilligers die verbonden waren aan de ACVO, dit waren altijd goed georganiseerde wedstrijden en als SANN hopen we dat ook in de toekomst weer waar te kunnen maken.

Maar wie zijn nu de bestuursleden van de SANN:

Sietse Solle: Voorzitter 46 jaar,

Samen met zijn vrouw en 2 kinderen heeft hij een melkveebedrijf in Matsloot vlakbij Groningen, wie vanaf Leek over de A7 naar Groningen rijdt kan de boerderij zien liggen. In het dagelijks leven is hij dus druk doende om samen met het gezin zijn 175 stuks vee te verzorgen, maar in zijn vrije tijd mag hij zich graag met Autocross bezig houden.

Sietse is met het crossvirus besmet door broer Ipe, want die reed vroeger zelf. In een later stadium is Sietse nog helper geweest bij Oebele Wagenaar die toen in de superklasse reed. Bij de NAC is hij bochtencommissaris geweest en toen broer Ipe de ACVO van Hans de Jong kon overnemen heeft hij Ipe altijd ondersteund met organiseren van de wedstrijden en bemoeide hij zich vooral met het baan onderhoud. De laatste 4 jaar is Sietse voorzitter geweest bij de ACVO en daar heeft hij veel ervaring opgedaan met het organiseren van NK en EP wedstrijden op top niveau. Nu bij de SANN omdat het tijd werd voor een nieuwe club die wedstrijden op topniveau neerzet.

Ipe Solle 58 jaar Algemeen Bestuurslid.

Op zijn 17e kwam Ipe in aanraking met het crossvirus en waar hij begonnen is als baanpost bij de club van Wilkens is hij op zijn 19e zelf begonnen met crossen. Dit werd al snel veels te duur zonder goede sponsoren en dus ging Ipe maar weer in de organisatie zitten. Hij heeft bij de NAC vele jaren in het bestuur gezeten en in 1999 kon hij de ACVO van Hans de Jong uit Langezwaag overnemen en tot 2014 heeft hij daar in het bestuur gezeten. Ook binnen het NK is hij geen onbekende want Ipe loopt daar al 30 jaar rond als official/wedstrijdleider. In het dagelijks leven is hij constructie schilder bij Hertel uit Drachten en komt hij veel op NAM locaties.

Karin v/d Veen Penningmeester

In het dagelijks leven zit Karin op kantoor bij Kuil Banden BV en doet daar de boekhouding. Haar ervaring met de cross is dat ze al jaren bij de cross liep, alleen dan vaak bij de gezellige, kleinere dorpscrossjes (Ten Boer, Stedum…enz.).  Broer ( Jelle) begon ook te crossen samen met Arne Tammeling en met nog een paar kameraden zaten ze vaak te sleutelen in een loods van haar vader.  Een aantal jaren later kwam Jacob in beeld en ging ze ook weer trouw mee naar de cross. Zelf heeft Karin ook een tweetal keer meegedaan met de cross, maar dat beviel niet zo. Het enige wat haar goed lukte was in een greppel belanden of meermalen over de kop door de lucht heen en daar kon ze de lol niet echt van in zien.  Doordat je zo door de jaren heen steeds meer mensen leert kennen die nauw bij de cross betrokken zijn, heeft Sietse Solle gevraagd of ze penningmeester wilde worden bij SANN, dit heeft ze van harte aangenomen en ze hoopt, met de mannen samen, een aantal jaren door te gaan met de club om samen mooie crossen te organiseren.

 

Mark van Asselt 40 jaar Secretaris

 

Omdat zijn vader al croste toen Mark werd geboren is het crossen hem met de paplepel ingegoten en als kleine jongen ging hij altijd al mee naar de diverse crossen waar zijn vader reed. In 1981 is zijn vader (Wouter van Asselt) clubkampioen geworden bij de NNCRO en was het groot feest bij hun thuis. In de regio Smilde was er eind jaren 70 geen vereniging actief en samen met een aantal mede crossvrienden is toen de ACCSO opgericht. En als klein jochie is er niks mooiers als papa helpen met de baan klaar te maken enz. Toen hij 16 was mocht er worden afgesleept op de trekker van de club en vanaf zijn 18e al actief als official. Inmiddels was de naam gewijzigd in ASN en werd de functie van penningmeester bekleed. Na een aantal jaren sabatical is Mark in 2007 weer in het bestuur van de ASN gegaan ditmaal als voorzitter en op de wedstrijddag was Mark hoofdjury, inmiddels werd er ook bij de NK-wedstrijden als official gevlagd. Na de geboorte van het eerste kind werd het bestuur vaarwel gezegd en de laatste jaren heeft hij als official / (Assistent)wedstrijdleider bij de ACVO gestaan en als NK-baanpost.

In het dagelijks leven is Mark servicetechnicus bij Assa Abloy en doet hij het onderhoud en storingen oplossen aan elektrische deuren voor personen verkeer in ondermeer ziekenhuizen winkelcentra en verzorgingstehuizen.

Nu bij de SANN omdat hij organiseren leuk vindt om te doen en hij dezelfde visie deelt samen met Ipe, Karin en Sietse over hoe een crossevenement georganiseerd moet worden.